Ingrediente:
- 400 g taietei lati
- 300 g branza de vaci
- 200 g ricotta
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g stafide
- 100 ml lapte
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 2 linguri unt topit sau ulei
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri pesmet
- unt ptr uns tava
Mod de preparare:
Se fierb taieteii in apa cu putina sare, apoi se strecoara, se amesteca cu untul si se lasa la racit. Se toarna laptele caldut peste stafide si se lasa la inmuiat.
Se amesteca branza cu ricotta, trei linguri de zahar, un zahar vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se bat albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar si zahar vanilat. Se scurg stafidele si se adauga la branza.
Se unge o forma de tort cu unt si se pudreaza cu pesmet. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca taieteii cu branza si se toarna in tava, apoi se niveleaza. Se intinde albusul deasupra si se da la cuptor timp de 15 minute pana cand spuma de ou se rumeneste la suprafata.
Se serveste rece, simpla sau pudrata cu zahar, cu frisca sau cu sirop de fructe.
Pofta buna!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerefoarte interesant! N-am mancat asa ceva pana acum. Cred ca au un gust asamanator cu clatitele banatene. Frumos blog! pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Gaby!>:D< Intr-adevar desertul seamana cu clatitele banatene:)Pup
RăspundețiȘtergereWow, superba reteta si prezentarea. Imi aduce aminte de taiteii cu branza pe care o mancam in copilarie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Emilia, esti foarte draguta! >:D< Desertul asta are ceva ce imi aduce si mie aminte de arome si gusturi din copilarie. Pup
RăspundețiȘtergereAm mancat budinca din paste si branza, dar niciodata cu bezea deasupra. O sa preiau ideea.
RăspundețiȘtergere