Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 4 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri ulei
- 750 ml rosii pasate
- 400 g rosii taiate cuburi
- 2,5 l supa de vita sau apa
- 1 ardei iute
- 1/2 legatura patrunjel
- 650 g carne tocata vita sau amestec
- 6 linguri malai
- 1 ou
- 50 ml lapte
- 1/2 ceasca orez
- sare,piper macinat, chimen macinat
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie cubulete ardeiul iute, ceapa si usturoiul. Se pune uleiul la incins si se caleste jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi impreuna cu frunzele de dafin. Dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile pasate, rosiile cuburi, ardeiul iute si supa de vita. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic cca 15 minute.
Se amesteca carnea tocata cu restul de ceapa si usturoi, cu oul, laptele, malaiul si jumatate din verdeata tocata. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen. Se ia cate o lingurita din compozitie si se formeaza perisoarele.
Se adauga perisoarele in supa impreuna cu orezul spalat bine si se lasa sa fiarba inca 15 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper, se adauga restul de patrunjel si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
am facut si eu ceva asemanator si ne-a placut si noua.las ca vine iarna si iar dar iama in ciorbe si supe. pup
RăspundețiȘtergereAsa e Miti draga, vine iarna :S mie nu prea imi place cand vine frigul, dar asta e! Bine ca nu stau in Canada:D
RăspundețiȘtergere