Ptr. rulada:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf copt
- 1 praf de sare
- gem de visine
- 1 l lapte
- 2 budinci de vanilie
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 150 g unt
- 5 banane
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor ptr 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou. Se taie rulada in fasii de cca un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.
Cat timp se coace blatul se poate pregati crema: se pune laptele la fiert. Se amesteca budincile cu faina si zaharul si cu putin lapte. Se toarna amestecul in laptele cald si se fierbe pana devine o pasta goasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul.
Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Se da la frigider.
Se bate bine frisca, apoi se aseaza peste crema si se niveleaza. Se da din nou la frigider.
Pe mine m-au lovit talentele =)) si m-am pus sa presar peste frisca fulgi de ciocolata, dar e mult mai frumos simplu pentru ca asa si este acest tort: simplu si bun.
Pofta buna!
ce superb arata! si e bun bun cu banane!
RăspundețiȘtergere