Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 2 kg pere
- 2 linguri de untura
- 1 paharut de vin
- 2-3 cepe rosii
- sare, piper, boia
Mod de praparare:
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.
Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.
Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.
Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".
Pofta buna!
Nu am auzit de asa mancare,dar cred ca este tare buna la cum arata.Pupicei!Multumesc de vizita la mine "acasa",si te mai astept.
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia, e tare buna!Pup
RăspundețiȘtergereNici eu nu am mancat niciodata dar acuma voi gusta de la tine.
RăspundețiȘtergerePup si seara buna!
Foarte interesanta mancarea. Adevarul ca in ardeal folosesc multe fructe in combinatie cu carnea. Noi astialalti, nu prea suntem obisnuiti :)
RăspundețiȘtergereGusta Medi, sunt sigura c-o sa-ti placa!Pup!>:D<
RăspundețiȘtergereMultumesc Brandusa! Si la tine gasesc combinatii foarte interesante. Pup!
RăspundețiȘtergerePare a fi reteta dupa Radu Anton Roman :)
RăspundețiȘtergereRețeta asta e pe toate site-urile de specialitate. Care pe care va copiați, fraților? ? Vreau și eu o mâncare light cu pere și găsesc ciudățenia asta cu untură!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere