25 septembrie 2011

Mancare de pere cu carne

Pentru ca Betty a propus la provocarea lunii ca ingrediente perele si pentru ca tocmai le-am gasit pe piata pe cele de care aveam nevoie, mi-am adus aminte de o mancarica tare buna pe care am preparat-o anul trecut si care ne-a incantat. Este o tocana de porc dulce-acrisoara din Ardeal, nu foarte cunoscuta si care se preapara cu un anume soi de pere, cu coaja verde-maronie si carnea tare ca gutuia, mari cat o minge de handbal. :)
Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc
  • 2 kg pere
  • 2 linguri de untura
  • 1 paharut de vin
  • 2-3 cepe rosii
  • sare, piper, boia
Mod de praparare:
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.
Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.
Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.
Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".
Pofta buna!







9 comentarii:

  1. Nu am auzit de asa mancare,dar cred ca este tare buna la cum arata.Pupicei!Multumesc de vizita la mine "acasa",si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am mancat niciodata dar acuma voi gusta de la tine.
    Pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta mancarea. Adevarul ca in ardeal folosesc multe fructe in combinatie cu carnea. Noi astialalti, nu prea suntem obisnuiti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gusta Medi, sunt sigura c-o sa-ti placa!Pup!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Brandusa! Si la tine gasesc combinatii foarte interesante. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare a fi reteta dupa Radu Anton Roman :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Rețeta asta e pe toate site-urile de specialitate. Care pe care va copiați, fraților? ? Vreau și eu o mâncare light cu pere și găsesc ciudățenia asta cu untură!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate