- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei gras galben
- 3-4 linguri mazare
- 4-5 ciuperci
- 200 ml pulpa de rosii
- 50 g fidea
- 1 cartof mare
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper macinat
- bors sau zeama de lamaie
- verdeata tocata
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate, pulpa de rosii, cartoful, sare, piper. Se adauga 3 litri de apa calda si se fierbe la foc mic 10 minute.
Se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi fideaua si se lasa sa dea cateva clocote. Se acreste cu zeama de lamaie sau 500 ml bors, daca aveti. Se presara verdeata tocata si se serveste.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu